FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube

Polttoainetaloudellisuus

Kevyemmin, pidemmälle, ympäristöystävällisemmin

Vierintävastuksen osuus kuorma- ja linja-autojen polttoaineenkulutuksesta on 10-30 % riippuen ajotavasta. Se vaikuttaa energiatehokkuuteen ja siten auton käyttökustannuksiin sekä hiilidioksidipäästöihin. Mitä pienempi vierintävastus, sitä pienempi on polttoaineenkulutus.

Energiatehokkuusluokka kuvaa vierintävastusta. Se kertoo, miten suuri renkaan osuus on ajoneuvon polttoaineen kulutuksesta sekä CO2-päästöistä.

Luokituskategoriat alkavat A:sta (vihreä) ja päätyen G:hen (punainen). A-luokka on paras, G-luokka on heikoin. Polttoainesäästöt kahden luokan välillä ovat noin 1-3 %. Säästö riippuu ajotyypistä. Pitkän matkan ajossa pääteillä voidaan saavuttaa suurimmat säästöt valitsemalla oikean tyyppiset renkaat. Kaupunkiajossa renkaiden merkitys polttoainekulutukseen on pienempi.

Polttoainesäästöt ja tieturvallisuus ovat vahvasti yhteydessä kuljettajan käyttäytymiseen. Huomioi seuraavat: 

  • Taloudellisella ajotavalla voidaan vähentää polttoainekulutusta huomattavasti
  • Valitse rengastyyppi käyttökohteen ja olosuhteiden mukaan. Tarkasta renkaan soveltuvuus Nokian Renkaiden suosituksista.
  • Rengaspaine on tarkistettava säännöllisin väliajoin ajoturvallisuuden ja ajomukavuuden optimoimiseksi.
  • Liian alhainen ilmanpaine kuluttaa rengasta merkittävästi enemmän, vaikuttaa polttoaineen kulutukseen ja on selvä liikenneturvallisuusriski.
  • Vastuullinen autoilija on aina tietoinen renkaidensa ominaisuuksista ja kunnosta. Vain autonsa ja renkaansa tunteva kuljettaja pystyy säätämään tilannenopeuden ja turvavälin vallitsevan kelin mukaiseksi.