FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube

Talvirengasmerkinnät

Lumihiutalesymboli kertoo renkaan pidosta vaikeissakin olosuhteissa. Nokian Renkaat suosittelee, että vaativissa ajokeleissä talvirenkaita käytetään raskaan kaluston kaikilla akseleilla. Hyvä talvipito on erittäin tärkeää myös perävaunussa. On yleistä, että perävaunun renkaat unohdetaan siitäkin huolimatta, että yli 50 % yhdistelmän painosta on perävaunussa.

Kaikki linja- ja kuorma-autoihin suunnatut Nokian Hakkapeliitta Truck ja Nokian Hakka Truck -renkaat ovat saaneet virallisen -lumipitohyväksynnän eli ns. lumihiutalesymbolin. Aikaisemmin henkilöautojen renkaista tuttu merkintä kertoo renkaan virallisesta hyväksynnästä talvikäyttöön. Hyväksynnän saamiseksi renkaita testataan lumikiihdytysmenetelmällä.

Lumihiutalesymboli edellyttää todistettua talviturvallisuutta

Virallisen lumipitomerkinnän eli lumihiutalesymbolin saaneet renkaat ovat todistetusti tarkoitettu vaativiin lumiolosuhteisiin. Perinteinen talvirenkaan määritelmä listataan eurooppalaisessa ECE-säännössä 117.02. Määritelmän mukaan renkaan kulutuspintakuvio, kulutuspinnan materiaali tai rakenne tulee olla suunniteltu ensisijassa niin, että sen ominaisuudet vaativissa lumiolosuhteissa ovat tavallista rengasta paremmat ajoneuvon liikkeellelähdön, liikkeellä pysymisen ja pysähtymisen kannalta.

Uutta on se, että vaativiin lumiolosuhteisiin tarkoitetun renkaan lumipito on todennettava ja siihen liittyvän merkinnän saaminen edellyttää virallisesti hyväksyttyä lumikiihdytystestiä, jossa rengas on vähintään 25 % parempi kuin referenssirengas. Lumikiihdytystestiä käytetään, sillä sen erottelukyky on hyvä ja siitä saadut tulokset helposti vertailtavissa. Testi tuo parhaiten esille erilaisten renkaiden lumipito-ominaisuudet, mutta ei jääpito-ominaisuuksia.

Lue lisää:
Testattua talviturvallisuutta: Raskaan kaluston Nokian Hakkapeliitta Truck ja Nokian Hakka Truck -renkaat etenevät luotettavasti vaihtelevissa talvikeleissä