FacebookInstagramLinkedInmenu-iconPinicon-playscroll-downsearchTwitterShapeYouTube

Testaus ja tuotekehitys

Tutkimus- ja kehitystoiminta hakee uudistuvia ratkaisuja pinnoitteiden materiaalien ja pintakuvioiden parantamiseksi.

Tuotekehitystä ohjaa kestävän turvallisuuden tuotekehitysfilosofia. Innovatiivisten tuotteiden valikoima uudistuu jatkuvasti. Kestävä turvallisuus merkitsee myös sitä, että Nokian Noktop -merkkiset pinnoitteet kehitetään optimaalisiksi paikallisiin tie- ja liikenneoloihin sekä kuljettajan erikoistarpeisiin.

Tuotekehityskustannuksista noin puolet käytetään tuotteiden testaamiseen. Pohjoisiin, vaativiin oloihin tarkoitetut tuotteet on testattava aidossa ympäristössä. Nokian Renkailla on Ivalossa 660 hehtaarin suuruinen testikeskus, jossa testataan talvituotteita vuosittain noin viiden kuukauden ajan. Ivalon radalla tehdään muun muassa jarrutus- ja kiihdytyskokeita sekä testataan renkaan hallittavuutta ja pito-ominaisuuksia lumella ja jäällä.

Nokian Noktop -pintamalleja testataan jatkuvasti olosuhteissa, joissa pintojen pito ja kestävyys joutuvat koville. On lunta, jäätä, sohjoa, vettä, nastojen karhentamia kulumisuria ja erilaisia tienpintoja sorasta asvalttiin ja betoniin. Näistä kokemuksista on kehitetty pitävät ja kestävät kumiseokset ja eri käyttötarkoituksiin sopivat pintamallit.